Ekonomi

Yangın ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan çam balının hasadı insanları sevindirdi

Yangın ve kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalan çam balının hasadı insanları sevindirdi

– Muğla’da çıkan yangının ardından çam balı hasadında sevindirici gelişme

– Ortaca Kaymakamı Aktaş, arıcıların çam balı hasadına katıldı

MUĞLA – Dünyanın çam balı üretim merkezi Muğla’da, yangınlar ve küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan kuraklığın ardından azalan çam balı üretiminde bu yıl olumlu bir gelişme yaşandı. İki yıl sonra yeniden artışa geçen çam balı üretiminde arıcılar bal sağmaya başladı. Bölgedeki arıcılarla birlikte bal sağımı hasadına katılan Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, arı bağlarına giderek bal hasadına katıldı.

Muğla Bölgesi’nde son dönemde yaşanan yoğun orman yangınlarının ardından üretimi tehdit altına giren çam balı, bu yıl verdiği verimle herkesi sevindirdi. Ortaca ilçesindeki bal üreticilerinin bal kesimi ve sağımına katılan Ortaca Kaymakamı Kenan Aktaş, bal üreticilerinin mutluluğuna ortak oldu.

Türkiye’de üretilen çam balının yaklaşık yüzde 80’inin tedarik edildiği Muğla’nın Ortaca ilçesinde gerçekleştirilen bal kesimi renkli görüntülere sahne oldu. Arıcılar, bu yıl arıların durumunun önceki yıllara göre daha iyi olduğunu ve bölgedeki kovanlardan yeniden bal almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Arıcılar, eylül ayında çam ormanlarına getirdikleri arıların bu yıl kovana ballı olarak döndüğünü belirtti. Bölge genelinde yıllık yaklaşık 25-30 bin ton çam balı üretilen Muğla’da bu yılki verim uzun yıllar ortalamasının altında olsa da son 3 yılın en yüksek bal miktarı üretildi. söylenmiş. Son yıllarda orman yangınları ve kuraklık nedeniyle tehdit altında olan çam balı veriminin bu yıl artması arıcılara umut verdi.

sabanozu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu